سوالات پرتکرار شما

اگه سوالی دارید که در لیست رو به رو نیست، نگران نباشید!

می‌توانید از بخش تماس با ما فرم مربوطه رو تکمیل و ارسال کنید.

سریع به شما پاسخ می‌دهیم.

چه موقع باید کودک خود را برای اولین معاینه نزد دندانپزشک ببرم؟

کودک شما باید هنگام ظهور اولین دندان یا حداکثر در اولین تولد خود به دندانپزشک کودکان مراجعه کند.

پس از رویش دندان ها از چه مسواکی برای تمیز کردن دندان کودک استفاده کنم؟

هر مسواک با موی نرم و دارای سر کوچک و دسته ضخیم، ترجیحاً نوعی که مخصوص کودکان طراحی شده باشد ، باید دو بار در روز با مقدار لایه نازک (مقدار "دانه برنج") خمیر دندان فلوراید استفاده شود. مسواک زدن شب قبل از خواب از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
کودکان می توانند از حدود 3 سالگی شروع به استفاده از مسواک با موی نرم و با مقدار خمیر دندان حاوی فلوراید به اندازه نخود فرنگی کنند. درصورت برقراری تماس بین دندان ها در این سن، استفاده از نخ دندان می تواند آغاز شود.

درصورت دندان درد در کودک چکار کنم؟

دلایل زیادی باعث ایجاد دندان درد می شوند. گاهی درد و ناراحتی ناشی از رویش دندان می باشد که در این موارد شستن دهان با سرم فیزیولوژیک ( آب نمک) ولرم می تواند تا حدی کمک کننده باشد. در برخی موارد درد کودک حین غذاخوردن و ناشی از گیر کردن ماده غذایی در حفره پوسیدگی دندان می باشد. در این موارد معمولا خارج کردن ماده غذایی توسط نخ دندان ناراحتی و درد کودک را تا حدی برطرف می کند. در مواردی درد دندان کودک به صورت مداوم، یا شدید و شبانه می باشد. این موارد شامل پوسیدگی وسیع ،آبسه یا عفونت دندانی، دندان شکسته یا ترک خورده و غیره می باشد. استفاده از شربت استامینوفن یا ایبوپروفن درکودکان می تواند به طور موقت درد را از بین ببرد. در صورت ابراز درد توسط کودک خود، برای بررسی علت و رفع آن در اسرع وقت به دندانپزشک مراجع کنید.

هم چنین در صورت وجود تورم قابل توجه و گسترش آن به چشم ، گردن یا ساختارهای صورتی یا دشواری در تنفس - لطفاً سریعاً به بیمارستان مراجعه کنید. زیرا ممکن است برای کاهش سریع عفونت ، آنتی بیوتیک وریدی لازم باشد.

آیا عادت های مکیدن انگشت و پستانک برای دندان های کودک مضر هستند؟

عادات مکیدن انگشت شست و پستانک معمولاً در صورت ادامه یافتن برای مدت زمان طولانی (تا پس از سن 3 سالگی) به یک مشکل تبدیل می شوند. بیشتر کودکان این عادت ها را خود به خود متوقف می کنند ، اما اگرکودک شما هنوزپس از سه سالگی شست یا انگشتان خود را می مکد ، جهت مشاوره در مورد راهکارهای درمانی به دندانپزشک مراجعه کنید. گزینه های درمانی در این موارد از مشاوره با کودک تا دستگاه های داخل دهانی متنوع هستند.

آیا شیردادن می تواند موجب پوسیدگی دندان های شود؟

شیرمادر یا به طور کلی شیر می تواند باعث بروز پوسیدگی زودرس در کودکان شود - به ویژه هنگامی که به دفعات و به خواست کودک درشب تکرار شود و تا سنین 12 ماهگی به بعد ادامه یابد. ما می دانیم که شیردادن موجب ایجاد پیوند ویژه ای بین نوزاد و مادر و همراه با مزایایی برای سلامتی کودک است. با این حال ، مهم است که از شیردادن به کودک برای خواباندن وی یا دادن شیشه شیر هنگام خواب جلوگیری کنید. به یاد داشته باشید که قبل از خواب کودک دندان ها باید مسواک زده شوند و پس از آن کودک چیزی نخورد.

کودک من هرچندوقت یکبار نیاز به ویزیت دندانپزشکی دارد؟

برای جلوگیری از ایجاد پوسیدگی و سایر مشکلات دندانی ، چکاپ هر شش ماه یک بار توصیه می شود. با این حال ، دندانپزشک کودکان می تواند بر اساس سلامت دهان و دندان کودک شما، فواصل و دفعات معاینات دندانپزشکی را تعیین کند.

آیا گرفتن تصویررادیوگرافی دندانی برای کودک ایمن است؟

هنگامی که تماس بین دندان های کودک شما برقرار می شود و دندانپزشک قادر به دیدن سطوح بین دندانی نیست، یا درصورت وجود پوسیدگی در دندان ها ممکن است تهیه رادیوگرافی از دندان ها توصیه شود.

با تکنولوژی های امروزی خطر بسیار کمی در تهیه گرافی های دندانی وجود دارد. امروزه میزان اشعه به حدی کاهش یافته که در تهیه یک سری کامل عکس داخل دهانی میزان اشعه کمتری نسبت به میزان اشعه ای که به طور طبیعی در طول روز از محیط به فرد میرسد، لازم است. علاوه بر این، دندانپزشکان کودکان به ویژه مراقب هستند با تجویز مناسب تصاویر رادیوگرافی، میزان اشعه ای را که کودکان در معرض آن قرار دارند ، محدود کنند. پیش بندهای سربی هم برای اطمینان از ایمنی و به حداقل رساندن میزان تابش استفاده می شود.

چگونه والدین می توانند ازبروز پوسیدگی دندان در کودک خود جلوگیری کنند؟

والدین باید فرزندان خود را به طور منظم تحت نظر دندانپزشک قرار دهند. این کار با رویش اولین دندان آغاز می شود. سپس ، دندانپزشک می تواند برنامه های مشخصی از مسواک زدن ، استفاده از نخ دندان و سایر روش ها را برای نظارت و آموزش به فرزندان به والدین توصیه کند. این درمان های خانگی، اگر به ویزیت های منظم دندانپزشکی و یک رژیم غذایی متعادل اضافه شوند، منجر به ایجاد یک عمر عادت های سالم در کودک می شوند.

اگر فرزندم زمین خورد و دندانش خارج شد چکار کنم؟

اولین و مهم ترین نکته حفظ آرامش است. در صورت خارج شدن دندان دائمی سعی کنید دندان را پیدا کرده و درصورت آلودگی دندان،  با گرفتن تاج آن ( بدون دست زدن به قسمت ریشه) آن را به آرامی زیر جریان آب سرد بشویید. در صورت امکان ، دندان را با نگه داشتن قسمت تاج، درون حفره خود قرار دهید. سپس روی دندان یک تکه گاز استریل تا شده قرار داده و از کودک بخواهید به آهستگی دندان هایش را روی هم فشار دهد. پس از آن به سریعا دندانپزشک مراجعه کنید. توجه داشته باشید شست و شوی ملایم دندان زیر آب سرد کافی بوده و به هیچ وجه نیازی به تمیزکردن یا سابیدن دندان زیر آب نمی باشد؛ چرا که این کار موجب آسیب به بافت های نگهدارنده دندان می شود.

اگر نمی توانید دندان را در حفره آن قرار دهید ، دندان را در ظرفی حاوی شیر سرد قرار داده و سریعا به دندانپزشک مراجعه کنید؛ چون هرچه زودتر دندان در محل خود قرار داده شود ، پیش آگهی  و احتمال حفظ آن بهتر است. درصورت عدم دسترسی به شیر، دندان را در ظرفی حاوی سرم فیزیولوژیک (سرم شست و شو) قرار دهید.

معمولا دندان های شیری به علت آسیب احتمالی به دندان دائمی جایگزین مجددا در محل قرار داده نمی شوند. با این حال بلافاصله به دندانپزشک مراجعه کنید تا دهان کودک شما از نظر وجود آسیب به بافت استخوان و لثه اطراف یا دندانهای مجاور بررسی شود.

اگر دندان شیری فرزندم در موعد مقرر نیفتاد، چکار کنم؟

اگر دندان شیری کودک شما در موعد مقرر نیفتاد، نیاز به معاینه وضعیت توسط دندانپزشک کودکان وجود دارد. در این موارد معمولا عکس رادیوگرافی از دندان تهیه می شود تا علل احتمالی آن بررسی شود. برخی از علل مسبب این مشکل موارد زیر هستند: باقی ماندن بیش از حد دندان شیری درنتیجه حرکت جوانه دندان دائمی در مسیر نادرست، کمبود فضای فک و درنتیجه نهفته ماندن دندان دائمی، وجود دندان اضافی یا سایر موارد مسدود کننده مسیر رویش دندان، فقدان جوانه دندان دائمی، بیماری ها خاص در موارد نادر.

درهرصورت، با انجام معاینات دوره ای توسط دندانپزشک کودکان و درصورت لزوم تهیه تصاویر رادیوگرافی، بسیاری از این مشکلات قابل پیش گیری بوده و درصورت بروز قابل درمان هستند.

دندان های دائمی فرزندم پشت دندان شیری روئیده، درحالیکه این دندان ها لق نشده اند.

اغلب رویش دندان های قدامی فک پائین پشت دندان های شیری باقی مانده موجب نگرانی والدین شده و تعداد زیادی از آنها به دندانپزشک مراجعه کرده و خواستار کشیدن دندان های شیری می شوند.

این الگوی رویشی در این ناحیه اساسا نرمال تلقی شده؛ چراکه جوانه دندان های دائمی در این ناحیه در پشت دندان های شیری قرار داشته و با ادامه رشد استخوان فک و حرکات زبان در طول زمان، این دندان ها به موقعیت طبیعی خود هدایت می شوند. بنابراین نیازی به کشیدن دندان های شیری وجود ندارد. با این حال، درصورت عدم لقی دندان شیری تا سن 8-8.5 سالگی مراجعه به دندانپزشک و درصورت لزوم کشیدن دندان های شیری توصیه می شود.

برای رزرو نوبت در کلینیک دکتر زهرایی لطفا فرم زیر را تکمیل کنید.

[contact-form-7 id="3817" title="رزرو نوبت"]